U mag reageren op alle berichten zoveel u maar wil en natuurlijk uw vrienden en familie uitnodigen om ook eens een bezoekje te brengen aan deze blog.

Veel plezier!!

zondag 27 april 2008

Crash Heiki Kovalainen

In de Gp van Spanje heeft Heiki Kovalainen de dood voor ogen gezien. Dit doordat zijn linkervoorband kapot knalde tijdens het nemen van een bocht. Hierdoor werd zijn wagen totaal onbestuurbaar en vloog hij rechtdoor, recht naar de bandenmuur. Na de grote inslag was de voorkant van de wagen, met Heiki zelf, helemaal verdwenen onder de bandenmuur. Stewards stonden onmiddellijk ter plaatse en vroegen snel steun aan het medische team. Na een lange tijd kregen de stewards uiteindelijk, een heelhuidse, Heiki vanonder de banden. Na de medische hulp ter plaatse werd toegediend werd hij op een brancard naar de ambulance gedragen. Waarvoor hij na een grondige check-up in het ziekenhuis waarschijnlijk terug naar huis zal mogen.
Na het dodelijke ongeval van Ayrton Senna in 1994 tijdens de Gp van San Marino, streefden alle constructeurs niet enkel meer naar een hoge snelheid van hun bolides, maar ook naar een grote veiligheid voor de piloten. Gelukkig voor Heiki, zijn de wagens in 2007 al veel veiliger als je ze vergelijkt met die in 1994. Ook de aanpassingen aan de infrastructuur op de circuits maken deze sport zo veilig mogelijk. Waar men vroeger direct naast de baan enkel een vangmuur had, heeft men nu voor deze muur een bandenmuur geplaatst. Ook worden gevaarlijke bochten op circuits vaak hertekend, waardoor deze veiliger worden. Een voorbeeld hiervan is de “bus stop chicane” op het mooiste circuit van de wereld, Spa Francorchamps.
Verder hopen wij dat alles terug goed komt met Heiki. Hopelijk staat hij bij de Gp van Turkije weer mooi naast Hamilton, op de eerste startrij!


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hamilton for gold

Anoniem zei

3e plaats vandaag :D

Anoniem zei

Gemakkelijk om dit jaar een pronostiek te maken, niet waar?:p Maar ik ben niet zo'n grote fan van Mercedes sorry!! De teambaas van mclarn heeft in 1996 Coulthard eens de order gegeven Schumi te elimineren...

Anoniem zei

Dat wa een fameuse crash