U mag reageren op alle berichten zoveel u maar wil en natuurlijk uw vrienden en familie uitnodigen om ook eens een bezoekje te brengen aan deze blog.

Veel plezier!!

maandag 24 maart 2008

Kunnen Kimi Raïkkonen en Felipe Massa rijden??

Voor de start van het seizoen 2007 van de F1 heeft de Fia beslist de piloten te laten rondrijden met bolides zonder traction control. Waar men vroeger plank gas mocht geven in bochten, omdat de auto toch elektronisch geregeld werd, moet men nu voorzichtig indraaien. Dit komt omdat traction control alles regelde zodat de bolide zo weinig mogelijk wheelspin zou krijgen. Nu traction control afgeschaft wordt zien we onmiddellijk welke piloten er kunnen rijden en welke niet. Feit is dat we mogen twijfelen aan de capaciteiten van Kimi Raïkkonen en Felipe Massa, dit omdat ze allebei bewezen hebben het rijden zonder traction control nog niet onder de knie te hebben.

In Australië zagen wij dat Kimi tot twee maal toe van de baan gegaan is in dezelfde bocht. Een keer door wheelspin, een andere keer omdat hij te onvoorzichtig Heikki Kovalainen wou inhalen. Nu in Maleisië zagen we een Felipe Massa ook al zijn bolide naast de baan parkeren, met een opgave tot gevolg. Is dit toeval? Of wil dit iets zeggen over de capaciteiten van de rode piloten?



3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik weet niet of dit zegt wie kan rijden en wie niet. Wanneer je als piloot gewoon bent met de traction control te rijden denk ik dat het toch even aanpassen is voor je zonder kunt rijden. Waar je vorig jaar gewoon kon doorrijden moet je nu veel meer rekening houden met de wheelspin. Het is iets wat aanpassing vraagt.

We'll see who wins this season!!

(!!Go Ferrari Go!!)

Archer zei

De Ferrari piloten kunnen weliswaar veel beter rijden dan de mclaren piloten, zoals gisteren weer eens is gebleken in de GP van Brazilië.. En je mag je poll wel sluiten nu van "wie wordt kampioen bij de constructeurs" dit was met grote voorsprong ferrari

Archer zei

De Ferrari piloten kunnen weliswaar veel beter rijden dan de mclaren piloten, zoals gisteren weer eens is gebleken in de GP van Brazilië.. En je mag je poll wel sluiten nu van "wie wordt kampioen bij de constructeurs" dit was met grote voorsprong ferrari..
maarja in discussie gaan met iemand die nauwelijks de f1 volgt, en zelfs de GP van België niet live gevolgt gevolgd heeft, zou natuurlijk oneerlijk zijn van mij